«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. Çevrimiçi veri kurtarma kullanmanın 7 avantajı

Çevrimiçi veri kurtarma kullanmanın 7 avantajı

cevrimici-veri-kurtarma-kullanmanin-7-avantaji.jpg

Dünyanın dört bir yanındaki ev ve işyeri sahipleri her gün hırsızlık, mekanik arıza veya doğa olayı gibi sayısız nedenden dolayı kaybedilen verileri kurtarmak için zaman harcıyor. Çevrimiçi sabit disk kurtarma ve yedekleme teknolojisindeki gelişmeler, bilgisayarı olan herkesin verilerini hızlı ve kolay bir şekilde koruyabilmesini mümkün kılıyor. Siber koruma alanında küresel bir lider olan Acronis, kuruluşların neden çevrimiçi veri kurtarma yazılımı kullanması gerektiğine yönelik 7 temel unsuru sıralıyor.

Veriye bağımlı bir dünyada temel verilerin korunması kuruluşlar için kritik önem taşıyor. Koruma önlemleri arttıkça yöntemlerini geliştiren siber saldırganlar, kötü amaçlı yazılımlar, fidye yazılımları ve virüsler ile veri güvenliğini tehdit edebiliyor. Ayrıca yanlışlıkla silinen ve kaybolan dosyalar, bozulan veriler veya uyumsuz üçüncü taraf çözümleri gibi daha yaygın tehditler de veri kaybına neden olan etkenler arasına giriyor. Çevrimiçi veri kurtarma, web siteleri ve yazılım aracılığıyla dosyaların çevrimiçi olarak geri yüklenmesini ifade ediyor. Çevrimiçi veri kurtarma araçları ve hizmetleri kullanıcıların kaybolan, erişilemeyen, bozulan, hasar gören veya silinen dosyalarını kolayca geri yüklemesini sağlıyor. Uzmanlar, güvenilir bir yedekleme sistemi kullanılmadığında, kalıcı olarak silinen ya da saldırıya uğrayan verilerin kurtarılamayacağını belirtiyor. Siber koruma alanında küresel bir lider olan Acronis, çevrimiçi veri kurtarma yazılımı kullanmanın 7 temel avantajını sıralıyor.

 

1. Veri Güvenliği: Sağlam bir veri kurtarma hizmeti, gelişmiş veri güvenliğini garanti ediyor. Kapsamlı bir yedekleme ve geri yükleme aracı, doğal afet, siber saldırı, beklenmedik sistem çökmesi, yazılım arızası veya insan hatası durumunda dosyaların kurtarılmasını sağlıyor.

 

2. Veri Replikasyonu: İşletmelerin operasyonel dosyalarının gerçek zamanlı anlık görüntüler oluşturmalarına ve kaydetmelerine olanak tanıyan veri replikasyonu, bir felaket durumunda sadece kaybolan verileri değil, tüm sistemi zaman içinde bir noktaya geri yükleyebiliyor. 

 

3. Daha Kolay Veri Yönetimi: Ücretsiz veri kurtarma yazılımları, genellikle kullanıcıların veri kurtarma sürecini yönetmesini gerektirirken, özel veri kurtarma çözümleri bunu kolay bir şekilde gerçekleştiriyor. Veri kurtarma özellikle işletmeler açısından zahmetli bir işlem gerektirdiği için kapsamlı bir çevrimiçi veri kurtarma aracı, iş gücü ve zaman tasarrufu sağlıyor. 

 

4. Maliyet Kontrolü: Ücretsiz araçlar sıradan kullanıcılar için uygun olsa da işletmeler daha sağlam bir korumaya ihtiyaç duyuyor. Önemli şirket verilerinin kaybedilmesi, uzun süreli kesintilere, müşteri güveninin kaybolmasına ve marka imajının zarar görmesine neden olabiliyor. Modern veri kurtarma yazılımları, mevcut ihtiyaçlara göre özelleştirilerek, KOBİ’ler ve daha büyük şirketler için kullandıkça öde yapısına olanak sağlıyor. 

 

5. Optimum Performans: Manuel yedekleme ve kurtarma, şirketlerdeki veri kaybı senaryolarına karşı koymak için özel bir ekip, kapsamlı bir kurtarma planı ve 7/24 hazır olan çalışanlar gerektirebiliyor. Veri kurtarma yazılımları ise ağ hızını artırıyor, depolama cihazı masraflarını azaltıyor ve veri kurtarmayı kolaylaştırıyor. Ayrıca, ekiplerin diğer kritik görevlere odaklanmaları için zaman kazandırarak, gelir akışını iyileştiriyor.

 

6. Geliştirilmiş Rekabet Avantajı: Veri kurtarma hizmetleri sadece silinen dosyaları kurtarmak için kullanılmıyor. İşlevleri kayıp verileri kurtarmak olsa da güvenilir bir çözüme sahip olmak rekabet avantajı sağlıyor. Şirketler verileri kurtarmak için ne kadar az zaman harcarsa, işlerini büyütmek ve en iyi performans gösteren kurum olarak marka imajını sağlamlaştırmak için daha fazla zamana sahip oluyor. Dahası, özel veri kurtarma hizmetleri tüm müşteri verilerini koruyarak müşteri tabanının memnun olmasını ve büyümesini sağlıyor.

 

7. Daha Kolay Uyumluluk Bakımı: Çoğu modern veri gizliliği mevzuatı, kuruluş verilerinin uygun şekilde saklanmasını bir zorunluluk haline getiriyor. Yasal yönergelere uyulmaması para cezalarına ve başka yasal sonuçlara neden olabiliyor. Güvenilir bir veri kurtarma hizmeti, kişisel müşteri verileri ve proje kopyalarıyla ilgili tüm uyumluluk süreçlerini kapsıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Hbr HD Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *