«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Mesleklerin istihdam koşullarını ve maaş seviyelerini tek bir rehberde topluyor

Mesleklerin istihdam koşullarını ve maaş seviyelerini tek bir rehberde topluyor

mesleklerin-istihdam-kosullarini-ve-maas-seviyelerini-tek-bir-rehberde-topluyor.jpg

Rehber sayesinde kullanıcılar işveren beklentilerini gözlemleyebilirken, ilgili meslekteki maaşın 8 yıllık verisini ve şehirlere göre değişimini de inceleyebiliyorlar.  

Türkiye’nin mavi yaka ve ara kademede lider istihdam platformu Eleman, 2022 yılında başlattığı Meslek ve Maaş Rehberi projesiyle mesleklerle ilgili doğru ve güncel bir başvuru kaynağı sunuyor.

İş arama sürecini kolaylaştırıyor

70 ile başlayan ve günümüzde 5082 mesleği kapsayan Meslek ve Maaş Rehberi, mesleklerin tanımını, istihdam sektörlerini, çalışma pozisyonlarını ve maaş seviyelerini içeren kapsamlı bir hizmet sunuyor. Bu sayede kullanıcıları, tercih ettikleri mesleklerin ve bağlantılı mesleklerin iş ilanlarına yönlendirerek iş arama sürecini kolaylaştırıyor. Aynı zamanda kullanıcılar tarafından işveren beklentilerinin de görülmesini sağlıyor. Rehber; hali hazırda iş yaşamında ya da iş arayışında olan kişiler dışında gelecek planı yapan gençler için de yol gösterici oluyor.  Üniversiteye hazırlanan gençler, mesleklerin koşullarını ve maddi imkanlarını görerek bölüm tercihlerini gerçekleştirebiliyor.   

‘’Çalışanlara gerçek zeminde gelecek tasarımı imkanı sağlıyor’’

“Meslekleri keşfet, güncel maaş bilgilerini öğren!” mottosuyla yayımladıkları Meslek ve Maaş Rehberi’ne ilişkin Eleman CEO’su Levent Dicle, ‘’Tecrübe ve verilerimiz ışığında oluşturduğumuz Meslek ve Maaş Rehberi, çalışanların kariyer tercihlerinde daha bilinçli hamleler yapmasına yol gösteriyor. Tercih ettikleri mesleğin yıllar içindeki maaş değişimini, işveren beklentilerini ve istihdam durumunu görebiliyorlar. Şehirlere göre maaş değişimi de bilerek, yaşamlarını sürdürecekleri şehir tercihinde dahi bulunabiliyorlar. Rehberimiz istihdamın doğru şekillenmesine hizmet ederken, çalışanlara geleceklerini gerçek zeminde tasarlama imkânı sağlıyor’’ dedi. 

En yüksek maaş ustabaşı ve şantiye şefinde

Eleman maaşların tespitini ise adayların belirttikleri maaş bilgilerinden, özgeçmişlerindeki maaş beklentilerinden ve firmaların iş ilanlarında vadettikleri maaş verilerinden elde ediyor. Değişen talepler neticesinde rehber de sürekli güncelleniyor. Son yıllarda en yüksek maaş artışının şantiye şefi, ustabaşı gibi inşaat sektörlerinde gerçekleştiği rehberde dikkat çekiyor. İstihdam açısından ise en çok inşaat, üretim, güvenlik sektörlerinde çalışan aranıyor. En fazla iş başvurusu ise güvenlik görevlisi, depo elemanı, üretim elemanı mesleklerine yapılıyor.  

Şehirlere göre maaş değişimi de gösteriyor

Meslek ve Maaş Rehberi, maaş verilerinin yalnızca günümüzdeki tutarını değil, 8 yıllık verisini de gösteriyor. Kullanıcılar da bu sayede mesleğin geleceğine dair çıkarımda bulunabiliyor. Ayrıca, bir mesleğin şehirlere göre maaş aralığı da rehberde görülebiliyor. Bu yönüyle de Eleman Meslek ve Maaş Rehberi benzerlerinden ayrışıyor.

Asgari ücret zammına göre değişim de güncelleniyor

Son altı aylık maaş verilerini içeren Meslek ve Maaş Rehberi’nde, toplanan vergiler ve asgari ücret zammı dönemlerindeki ortalama zam aralıkları da güncelleniyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Hbr HD Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *